VUOROPÄIVÄKOTI MUKSULAN VÄÄRNIN RETKIPÄIVÄ 20.9.2023

4.10.2023

Retkipäivä valkeni aamulla sateisena, siinä sitten miettimään kuinka päivä onnistuu, kun menimme saareen vettä alkoi sataa kaatamalla, mutta eihän se meitä haitannut. Lapset ja me aikuiset olimme osanneet pukeutua sadevaatteisiin ja eikun menoksi.

Pieninä ryhminä lähdimme kiertämään saarta ja katselemaan millaiseksi luonto alkukeväästä on muuttunut. Keltaisia ja punaisen sävyjä oli jo näkyvillä. Paljon eri näköisiä sieniä kasvanut saaren polun varrelle ja samalla mietimme, onkohan joku asuttanut sienen. Niin sitten yksi sieni katsottiin ja siellähän oli pieniä toukkia.

Ja sinne me ne sienet jätettiin pienten matojen ruuaksi ja jatketaan kierrosta katsellen tikan pesäpuuta, oravan käpyjen syöntijälki ja sitä miten paljon on ihan pieniä puiden alkuja ja sitten tosi suuria mäntypuita. Siinä sitä olikin ihmettelemistä, että pienestä siemenestä ja taimesta kasvaa vuosien saatossa tosi isoja puita.

Kevään muuttolinnut ovat jo jättäneet saaren ja lähteneet etelään. Sade ei meitä haitannut, kierrokselta palasimme kodalle ruokailemaan ja hyvältä eväät maistuivat lenkin jälkeen.

Nyt on sitten Muksulan väen kanssa koettu osa luonnon ja vuodenaikojen kulkua keväästä syksyyn. Kiitokset kuuluvat meille kaikille koko ryhmälle: iloisille lapsille ja hoitajille. Meille Väärnin Väelle ja Martoille nämä päivät ovat antaneet sen tunnun, että ne ajatukset mitä alkujaan suunnittelimme tekevämme lasten hyväksi, on toteutunut. Meillä kaikilla on paljon muisteltavaa sitten kun joskus istahdamme kiikkustuoliin. Kiitoksia paljon kaikille mukana olleille.

Lapsia oli 8 ja hoitajia 5, Anitan lisäksi 5 Marttaa. Yhteensä tunteja käytettiin kahtena päivänä 43. Hyvin meni, vaikka vettä tuli melkein saavista kaatamalla. Kuvia ei voinut ottaa luonnosta sateesta johtuen.

Kiitos ja mukavia hetkiä syksylle ja talven odotukseen.

terveisin Anita ja viisi Marttaa




Näytä kävijätiedot ja mainokset

Mainosta julkaisua


Tykkää



Kommentti


Jaa