Jussinpihan päiväkodin lasten luontoretki Väärninsaaren 6.6.2022

16.6.2022

Päiväkotilaiset tulivat pienellä linja-autolla saarelle. Kevät oli muuttumassa kovan ja viileän tuulen voimin kesäksi ja vihreys maassa ja lehtipuissa oli jo vallalla. Jakaannuimme ryhmiin ja matka ”saarella” alkoi.

 Löydettiin mustikat kukassa, metsätähdet kukkimassa, kevätpiippo ”sädetikkuna” ja pieniä kiviä, käpyjä ja vaikka mitä ja erivärisiä puolukan lehtiä ja ihmeteltiin mikä on värin vihreästä muuttanut punertavaksi. Paljon pieniä kuusen ja männyn taimia ja sitä sitten ihmeteltiin miten pienestä männyn siemenestä kasvaa iso ja vahva ja vanha puu, jopa yli 100 vuotta.

 Matkalla polun varrelta löytyi jäniksen papanoita ja kuorittuja haavan oksia, siinä sitten mietittiin miten tiukassa talvella on ruoka luonnon eläimillä. Yksi ihmetyksen paikka oli, kun pesäpönttöön lensi kirjosieppo viemään ruokaa ja käpytikka oli hakannut pesäkolon kuivaan puuhun.

Hypittiin oksien ja kantojen yli, heiteltiin tarkkuutta kävyillä ja jumpattiin. Välillä hyrpättiin pillimehut, jotka Valmakauppa meille lahjoitti. Rannankoivikosta tehtiin saunavastoja ennen kuin mentiin onkimaan.

Onkiminen oli mukavaa, kun ahvenia ja särkiä tarttui onkeen.  Moni oli ekakertaa ongella oikealla mato-ongella.

Päiväkotiin viemisiksi jokainen askarteli kuivista kävyistä ja helmistä nauhan ja ne liitettiin saaresta löytyneeseen männyn kuivaan oksaan. Aika kului nopeasti ja niin me sitten kyseltiin tulisivatko lapset sitten kesän jälkeen syksyllä katsomaan saaren ihmeitä, miltä saaren luonto sitten näyttää, tullaan tuli vastaus, niin me sitten kiitimme mukavasta aamupäivästä ja toivottelimme hyvää kesää.

Pieni linja-auto tuli ja vei ihanan porukan takaisin päiväkotiin. Heippa ja nähdään syksyllä.

Ylös muistinvaraisesti kirjasi

Anita Martoista ja Väärninsaaren ystävistä